Sturp

Sturp-promofoto’s uit 2013, 2016 2019 en 2023. De foto uit 2013 ben ik zelf 3x, want ik wilde Sturp in eerste instantie niet als soloproject labelen, vandaar dat ik een ‘bandfoto’ had samengesteld. Verder had ik in de PR niets vermeld over bandlid/bandleden/line-up. Het nadeel daarvan was dat ik aanvragen voor live optredens kreeg, wat me in mijn eentje niet echt ging lukken… Toen ben ik samen met Richard (drummer van Godworst) gaan repeteren om het Sturp-repertoire live op de planken te kunnen brengen.
Toen ik in 2006 naar IJburg verhuisde ben ik eigenlijk al met Sturp begonnen, na het spelen in diverse bandjes had ik zin om alles zelf te doen en lekker te gaan prutsen. Ik had spelen op de banjo opgepakt en een fonkelnieuw elektronisch drumstel.
Maar het strak drummen met een dubbele bass bleek toch erg lastig. In 2012 werd dat opgelost, ik kwam in aanraking met GarageBand en toen bleek finger-drumming helemaal mijn ding! In 2014 bracht ik het full-length Sturp-debuut Rapid Germination uit, in zijn geheel op 8 sporen van GarageBand op de iPad opgenomen.
De latere albums heb ik in t Rockhok opgenomen, mijn homestudio/repetitieruimte.
Tijdens de coronacrisis was vanwege de anderhalvemetersamenleving optreden op locatie helaas geen optie meer dus ben ik vanaf mei 2020 gaan livestreamen op YouTube. Tot en met juli 2022 heb ik 31 livestreams vanuit ’t Rockhok gegeven! De oude streams zijn op het archief van ’t Rockhok terug te zien.
Aangezien Sturp mijn soloproject is, hoef ik met niemand rekening te houden. Heerlijk! Niemand krijgt ook maar 1 noot te horen totdat ik een nieuw album gereed heb.
En dan is het wachten wat de recensenten er van vinden, hiernaast enkele quotes van de afgelopen 4 platen:
Beluister de 4 Sturp albums:
Rapid Germination (2014), Fumigation of Grain (2016), Extensive Alpine Terrain (2019) en Deny All Knowledge (2023):
En wat ik altijd 1 van de leukere dingen vind om me mee bezig te houden: merchandise! Mocht -geheel terecht- de gedachte “Daar wil ik wel wat van aanschaffen!” opkomen, dan kan dat: klik hier voor de Sturp-merchandise pagina.
Voor de tweede Sturpplaat Fumigation of Grain had ik besloten om voor elk nummer een videoclip te maken. Hieronder de 13 clips:
Enkele livestreamgifjes en de STURP LIVE-promo: